TMMOB Peyzaj Mimarları Odası
TMMOB
Peyzaj Mimarları Odası
UCTEA CHAMBER OF LANDSCAPE ARCHITECTS

Sulak Alanlar Konferansı, 10-12 Temmuz 2008

GENEL MERKEZ
16.01.2008 (Son Güncelleme: 16.01.2008 16:04:39)

Bu konferansın amacı, ülkemiz Sulak Alanları hakkında mevcut bilgi birikiminin sunulması ve sulak alanlarla ilgili problemlere çözüm önerilerinin tartışılmasıdır.

SULAK ALANLAR KONFERANSI
10-12 TEMMUZ 2008

Konferansın Amacı

Bu konferansın amacı, ülkemiz Sulak Alanları hakkında mevcut bilgi birikiminin sunulması ve sulak alanlarla ilgili problemlere çözüm önerilerinin tartışılmasıdır.
Doğal veya yapay, sürekli veya mevsimsel, suları durgun veya akıntılı, tatlı, acı veya tuzlu tüm su kütleleri sulak alan olarak tanımlanmaktadır. Bataklıklar, sazlıklar, turbalıklar, sulak çayırlar ile akarsu deltaları sulak alan kapsamı içinde yer almaktadır. Sahip oldukları biyolojik çeşitlilik nedeniyle dünyanın doğal zenginlik kaynakları olarak kabul edilen sulak alanlar; doğal işlevleri ve ekonomik değerleriyle yeryüzünün önemli ekosistemleridir.
Sürdürülebilir kalkınma çevre ile bütünleşmiş bir biçimde ele alınarak, çevrenin korunması rasyonel bir gelişme ile birlikte sağlanmalıdır.
Dünya Su Konseyi tarafından üç yılda bir küresel su konularına karşı bilinci arttırma amacıyla düzenlenen Dünya Su Formlarından beşincisi 2009 Yılı Mart ayında, "Su için Farklılıkların Birleştirilmesi" temasıyla, ülkelerin üst düzey yetkililerinin de katılımıyla İstanbul‘da yapılacaktır. Bu forumda su politikalarının yerel, bölgesel, ulusal ve küresel düzeyde çok taraflı katılım ve diyalog içinde belirlenmesi ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı yapması beklenmektedir. Sulak Alanlar Konferansında seçilen bildiriler Beşinci Dünya Su Forumunda sunulacaktır.
 

Konferans Konu Başlıkları

Sulak Alanlar Konferansı aşağıdaki konu başlıklarını içermektedir.

· Sulak alan hidrolojisi

· Sulak alan ekosistemleri

· Sulak alan yönetimi ve korunması

· Küresel iklim değişikliğinin sulak alanlara etkisi

· Avrupa birliği sürecinde sulak alan politikaları

· Sulak alanlar ve sulu tarım etkileşimi

· Sulak alanlarda su kalitesi


Bu başlıklar dışında kalan ilgili diğer konuları kapsayan bildiriler de incelemeye alınacaktır.

Önemli Tarihler

Bildiri tam metin teslimi : 15 Nisan 2008
Kabul Bildirimi : 16 Mayıs 2008
Sempozyum Takvimi : 10-12 Temmuz

KONFERANSA KATILIM ŞARTLARI

• Konferansa bildiri ile veya dinleyici olarak katılmak mümkündür.

• Konferansa bildiri ile katılacakların, tam bildiri metinlerini yazım kurallarına uygun olarak hazırlamaları ve 15 Nisan 2008 tarihine kadar Konferans sekretaryasına, e-posta (dsi12sulakalanlar@dsi.gov.tr) ile göndermeleri gerekmektedir.  Yazım kurallarını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

 

 

YORUMLAR

Yorumlar moderator kontrolünden geçmektedir. e-Posta adreslerinin gerçekliği kontrol edilir

Toplam 0 adet.

YORUMLAR BÖLÜMÜNÜN KURALLARI:
Yazılan tüm yorumlar moderator kontrolünden geçmektedir. Moderator yorum yazanlara veya üçüncü kişilere hakaret ya da bu kişilerle ilgili küçültücü sözler içeren yorumları yayına uygun görmez ve siler. Sayfanın niteliğine göre tüm yorumlar moderator kontrolunden geçerek yayınlanıyor olabilir. Bu durumda yorumlarınız anlık olarak yayına girmez. Yine de yayına girmiş olsa dahi moderator daha sonra aynı yorumu yayından kaldırabilir. Moderator kontrollu yayın niteliği taşımayan forumlarda yazılan yorumlar anlık yayına girer fakat moderator yayınının devamında sakınca gördüğü yorumları yayından kaldırabilir. Yazılan yorumların güvenilirliğini artırmak amacıyla yorum yazana ait e-posta adreslerinin gerçekliği kontrol edilebilir. Bunun için e-posta adresine kontrol bağlantısı içeren e-posta gönderilir ve bu bağlantıya tıklanılması beklenir. Forumlarda yazılan yorumların kamu düzenini bozucu, genel ahlaka aykırı, başkalarını rahatsız edici ve yasalara aykırı olmaması çok önemlidir. Yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.


Okunma Sayısı 934